Komkommers kweken

Komkommer is een groente die in allerlei soorten en maten te koop is. Iedereen kent de lange groente met een schil die glad is. Dit is meestal de kaskomkommer. Komkommers zijn in maten te koop. Komkommers kunnen daarnaast ook in verschillende kleuren voorkomen. Komkommerplanten worden meestal eind februari als gezaaid, omdat ze zo langer tijd hebben om te groeien. Het is alleen wel beter als ze in de warmte groeien, omdat ze dan groter en lekkerder zijn.

Het kweken

Komkommers worden ook wel eens zelf gekweekt door mensen. Dit kan gedaan worden door bepaalde stappen te volgen.

Stap 1: Zet de komkommerzaadjes in de grond. Een grond die goed is, bestaat meestal uit een mengsel van potgrond en zand. Aan het begin kan je dit in een potje doen.

Stap 2:  Als je de eerste stap hebt uitgevoerd, doe je plastic om het potje. Dit zorgt ervoor dat de grond warm wordt. Een warme grond is erg gunstig voor het groei van de komkommerzaadjes.

Stap 3:  Na een tijdje merk je dat de planten uitkomen. Dan verwijder je het plastic en begin je met het zoeken voor een juiste plek. Als het mooi weer kan dit buiten.

Stap 4:  Na een tijdje zie je de komkommers al best groot worden. Het is belangrijk om de komkommers dan met behulp van een stok recht te laten groeien. Als je dit niet doet, zullen de komkommers alle kanten op groeien.

Stap 5:  Het bemesten van de planten is erg belangrijk. Dit moet regelmatig gebeuren.

Stap 6:  Als laatst kan je de gaan oogsten. Dit kan gewoon met de handen gebeuren.