5 horecatrends in 2019

Het jaar 2019 is al weer een tijdje bezig, maar toch ontstaan er nog steeds nieuwe trends in de horeca. In dit artikel bespreek ik met u de 5 belangrijkste horecatrends van 2019.

Invloeden uit Azië

Hoewel Aziatische gerechten als stoommandjes, dumplings en sushi tegenwoordig al niet meer weg te denken zijn van de menukaart zullen in de komende jaren de Aziatische invloeden alleen nog maar meer toenemen.

Doordat de Aziatische keuken veel verschillende stromingen herbergt ontstaan er zeer verrassende concepten. Invloeden uit de Chinese, Vietnamese, Thaise en Koreaanse keuken zorgen er momenteel voor dat Singapore, door de aanwezigheid van de zojuist genoemde keukens, uitgroeit tot dé melting pot van de Aziatische wereld.

Voor de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van de Aziatische keuken bent u daar dus aan het goede adres.

De bewuste levensstijl

Tegenwoordig is het hip om bewust te leven. Mensen die tot voorkort niks gaven om flora en fauna willen nu dat alles goed voor het milieu is. Wie slim is speelt hier dus op in. Zorg er dus voor dat er in uw keuken weinig wordt weggegooid (niet alleen goed voor het imago, maar bovendien ook voor eigen portemonnee), kies voor oplossingen die minder milieubelastend zijn en kies voor maaltijden die meer verantwoord zijn. Door uw onderneming op deze milieuvriendelijke manier te onderscheiden zult u waarschijnlijk een goede indruk maken op uw klanten

Digitaal

Alles wordt tegenwoordig alleen nog maar meer digitaal. U doet er goed aan om hier op in te spelen met uw horeca-onderneming. Zo kunt u uw menukaart digitaal publiceren of kunt u een app ontwikkelen waarmee een klant kan bestellen in uw restaurant.

Wijn klimaatkast

Wijn raakt tegenwoordig alleen nog maar meer ‘in’. Om ervoor te zorgen dat uw wijn altijd op goede temperatuur is kunt u een wijnkast aanschaffen. Een wijn klimaatkast zorgt ervoor dat u uw wijn kunt bewaren op een constante temperatuur. Zodoende is uw wijn altijd gereed om geserveerd te worden. U kunt een wijnkast los neerzetten, maar een wijnklimaatkast inbouw is ook een optie.

Voedsel delen

Gedeelte vreugd is dubbele vreugd. Veel klanten denken tegenwoordig ook zo over eten. Een plank volgooien met een breed scala aan etenswaren is dus iets wat zeker aanspreekt. De plank komt midden op de tafel en gezellig eet je met z’n allen (het liefst met de handen, want hoe meer zintuigen er geprikkeld worden hoe beter) van dezelfde plank.

Beleven

Ik benoemde het zojuist al, beleven. Hoe meer een klant ervaart, hoe blijer hij wordt. Zorg er dus voor dat de beleving voor uw klanten optimaal is. Het is begrijpelijk dat een ondernemer het lastig vindt om klanten persoonlijke aandacht te geven met de huidige personeelstekorten, maar toch is het goed om het te proberen.

Niet-alcoholisch

Voor mij persoonlijk onbegrijpelijk, maar er zijn mensen die een van oorsprong alcoholische versnapering momenteel wensen te drinken zonder alcoholpercentage. Doordat fabrikanten het naar eigen zeggen voor elkaar krijgen om de originele smaak van het drankje te behouden zonder dat er alcohol aan te pas komt worden deze drankjes aan de lopende band aangeschaft.

 

 

 

 

Apelmoes in pot

Vegetarische Appelmoes

Vegetarisch eten behoort natuurlijk net als alle soorten maaltijden, een feest te zijn. Als je nog niet zo lang vegetarisch eet kan het daarom zijn dat je soms de smaak van vlees best wel kunt missen.

Dat is misschien ook best wel logisch. Daarom is het van belang om zoveel mogelijk met veel smaak te koken.

Neem nu bijvoorbeeld deze appelmoes, die we niet alleen helemaal vegetarisch maken maar ook met een snufje kardemom, wat kruidnagel, en natuurlijk kaneel. De appelmoes kun je gebruiken als dessert, bijvoorbeeld met appelijs, of als bijgerecht zoals we de appelmoes nagenoeg altijd eten.

Deze appelmoes maken begint natuurlijk met het kiezen van de juiste soort appels, want je kunt weliswaar van alle soorten appelmoes maken, maar dat wil niet zeggen dat de appels altijd lekker zijn om appelmoes van te maken.

Meestal wordt een soort gebruik die wordt omschreven als zoetzuur. Dat wil eigenlijk niets meer zeggen als niet zo zoet als een beetje suiker, en niet zo zuur als een citroen. Ergens in het midden van deze twee smaken, en daar kun je rustig bij stellen dat bij zoet-zure appels de ene soort wat zoeter zijn en de ander wat zuurder.

Als je toevallig een boom in de tuin hebt staan dan gebruik je natuurlijk die appels, moet je appels kopen, vraag dan de groenteboer om de juiste soort.

Het recept

Het recept wordt gerekend per kilo appels, de overige ingrediënten kun je vermeerderen naar gelang je het aantal kilo’s appels aanpast.

Per kilo appels:

  • 50 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 mespuntje kardemom
  • 1 kruidnagel

Bij zoete appels kun je eventueel een eetlepels citroensap toevoegen, hetgeen ook de verkleuring van de appel kan voorkomen.

De appels schillen, in vier stukken snijden, en het klokhuis verwijderen. Snij vervolgens de appels in stukken.

Doe de appels in een pan met een bodempje water, en doe er een scheutje citroensap bij.

Breng dit aan de kook. Vervolgens voegen we suiker, kaneelstokje, kruidnagel, en kardemom toe.

Kook de appels tot de appel zacht zijn, hetgeen normaliter na ongeveer 15 minuten is.

Stamp de appels nu met een pureestamper fijn.

Let op je voeding tijdens de 4 daagse van Nijmegen

De Nijmeegse 4-daagse is een begrip. Het is een enorme beleving en ervaring om deze mee te lopen. Behalve gezonde beweging ontmoet je leuke mensen en kun je eens goed nadenken over je eigen leven.

Maar de 4-daagse van Nijmegen loop je niet zomaar. Je moet je daar goed op voorbereiden. Trainen, trainen en nog eens trainen om het tempo bij te kunnen houden. En dan ook nog eens hopen dat je niet geblesseerd raakt!

Om te voorkomen dat je uitvalt tijdens de 4-daagse, moet je goed eten. Koolhydraatarme voeding kan jou perfect helpen om de 4-daagse goed uit te lopen. In dit artikel leggen we je uit waarom.

Aan snelle suikers heb je niks

Tijdens het wandelen kun je zeker energie gebruiken. Grote kans dat je bepakt en bezakt op pad gaat en van alles meeneemt. Maar wees erop bedacht dat je niets hebt aan snelle suikers. Deze snelle suikers vind je in bijvoorbeeld koek, chocoladerepen, snoep en chips.

Je krijgt hier zeker energie van, maar die is van tijdelijke duur. Veel beter is het om te gaan voor producten met complexe koolhydraten.

Complexe koolhydraten geven energie

Er zijn genoeg producten te bedenken met complexe koolhydraten. Deze zijn juist wel gezond en geven je voor langere tijd heel veel energie. Door hier veel van te eten is het geen enkel probleem om de Nijmeegse vierdaagse uit te lopen.

Voorbeelden van snacks die je kunt eten en waar complexe koolhydraten inzitten zijn diverse soorten fruit (avocado, aardbeien, appels en ga zo maar door), noten en zaden (ongezouten), zuivelproducten (kwark en melk), vis en vlees (een beetje lastig misschien, maar wel goed om mee te nemen in bijvoorbeeld een salade).

Makkelijk te bereiden

Deze producten waarmee jij dus probleemloos de Nijmeegse vierdaagse uitloopt, zijn makkelijk te bereiden. Ze kosten hooguit wat moeite omdat je er de juiste inkopen voor moet doen. Maar je zal aan het einde van de wandeling blij zijn dat je hier gebruik van hebt gemaakt. Het is je beste kans om probleemloos de finish van de avondvierdaagse te halen.

Vier redenen om biologisch te eten

We willen allemaal lekker en goed eten: het liefst duurzaam, diervriendelijk en gezond. Biologisch eten kan dan een goede oplossing zijn. Biologisch voedsel heeft veel voordelen. Mens, dier en milieu worden bij de productie namelijk zo min mogelijk aangetast. Het productieproces verloopt heel anders dan bij niet-biologische producten. Wil je weten wat andere voordelen zijn van biologisch eten? In dit artikel komen vier redenen om biologisch te eten aan bod. Continue reading “Vier redenen om biologisch te eten”

Komkommers kweken

Komkommer is een groente die in allerlei soorten en maten te koop is. Iedereen kent de lange groente met een schil die glad is. Dit is meestal de kaskomkommer. Komkommers zijn in maten te koop. Komkommers kunnen daarnaast ook in verschillende kleuren voorkomen. Komkommerplanten worden meestal eind februari als gezaaid, omdat ze zo langer tijd hebben om te groeien. Het is alleen wel beter als ze in de warmte groeien, omdat ze dan groter en lekkerder zijn. Continue reading “Komkommers kweken”

biologische kerstpakketten

Wat is biologische voeding?

Wat is biologisch?

Biologisch‘ is eigenlijk slim omgaan met alles wat leeft. Want als je goed zorgt voor de natuur, zorgt die ook goed voor jou. Biologisch eten is onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden geproduceerd. Dat betekent dat er geen kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of gentechnologie aan te pas zijn gekomen. Dat gewassen onbekommerd hebben kunnen groeien, zonder met chemische bestrijdingsmiddelen te worden bespoten. En dat dieren door rust, ruimte en respect voor hun aard een goed bestaan is gegund. Continue reading “Wat is biologische voeding?”

Komt er visite? Hier wat serveertips voor je hapjes!

Als er bezoek is wil je meestal alles uit de kast halen om een goede indruk te geven, dit kan je bijvoorbeeld doen door alles heel netjes op te maken en de glazen achterin de kast te gebruiken die eigenlijk net zolang staan stof te happen totdat er weer bezoek is. Als je een borrel of hapjes wilt serveren kan je dit op verschillende leuke manieren doen. In dit artikel gaan we een paar leuke tips geven om het net even extra fancy te maken. Continue reading “Komt er visite? Hier wat serveertips voor je hapjes!”

Tips tegen moe zijn

Moe zijn?

Elke dag hebben we moeite om onze verantwoordelijkheden in evenwicht te brengen met onze persoonlijke doelen en wensen. In deze strijd hebben we vaak dat er ofwel niet genoeg uren in een dag zitten. Of we hebben niet genoeg energie om alles wat we willen doen te volbrengen in die dag. Aan het einde van de dag zak je in, je wilt graag naar huis. Voor veel mensen klinkt dit als een bekend scenario. Continue reading “Tips tegen moe zijn”

Biologische wijnen kopen

Wat is er heerlijker dan een goed glas wijn? Een lekker glas wijn is ideaal bij een lekker gerecht, maar je kunt er ook perfect van genieten bij een gezellig hardvuur of onder vrienden. Heel wat mensen houden ervan om af en toe eens te kunnen genieten van een goed glas wijn. Tegenwoordig worden de biologische wijnen alsmaar populairder. Continue reading “Biologische wijnen kopen”