Komt er visite? Hier wat serveertips voor je hapjes!

Als er bezoek is wil je meestal alles uit de kast halen om een goede indruk te geven, dit kan je bijvoorbeeld doen door alles heel netjes op te maken en de glazen achterin de kast te gebruiken die eigenlijk net zolang staan stof te happen totdat er weer bezoek is. Als je een borrel of hapjes wilt serveren kan je dit op verschillende leuke manieren doen. In dit artikel gaan we een paar leuke tips geven om het net even extra fancy te maken.

Neem nou bijvoorbeeld deze pizzaplank, pizza is namelijk niet heel erg fancy eten, maar op deze plank ziet het er al een stuk leuker uit. Bijna iedereen lust wel pizza, dus met deze pizza+plank zit je helemaal goed!

Een tapasplank, kan je eigen voor bijna elk hapje wel gebruiken. Tapasplanken zijn niet altijd even goedkoop. Maar wel zijn er veel dingen op te serveren zoals toastjes, broodje kruidenboter en tapas. Er zijn vele soorten en maten tapasplanken, olijfhouten tapasplanken zijn onze favoriet!

Nu heb je natuurlijk nog wat ideeën nodig voor hapjes om te serveren. Een slice pizza hebben we natuurlijk al op het lijstje staan. Bittergarnituur is zeker iets wat er wel ingaat bij iedereen. Bamihap, een lekkere Nederlandse bitterbal, mini frikandel en noem de rest allemaal maar op.

Als je last minute nog even wat hapjes wilt maken is er geen reden tot paniek, hierbij een paar smakelijke hapjes die makkelijk te bereiden zijn.

Tortillachips met een avocadodip (Ongeveer 5 minuten)

Een grote bak chips is dan misschien wel lekker maar met een dipje wordt het net even wat lekkerder, tortillachips in combinatie met avocadodip is een heerlijke combinatie en zeer makkelijk op tafel te zetten.

Borrelbrood uit de oven

Lekker makkelijk en snel, even een paar minuten wat brood in de oven en dingen zoals brie op tafel en smullen maar! Er zit voor iedereen dan wel wat tussen dat ze lekker vinden en als je ziet dat er meer nodig is dan heb je zo weer een nieuw brood in de oven. Als je nog een paar minuutjes extra hebt kan je ervoor kiezen kruidenkaas bijvoorbeeld zelf te maken met verse kruiden. Dit zullen de gasten zeker waarderen.

Wrap met vis

Met wraps kan je veel kanten op, zowel zoet als hartige dingen kunnen erop. Het is maar net wat mensen lekker vinden. Je kunt er daarom voor kiezen gewoon losse wraps op tafel te zetten met allemaal dingen die erop kunnen (bespaart redelijk wat tijd), of je maakt voor de liefhebber een wrap met zalm of tonijn. Tonijn kan je gewoon makkelijk uit een blikje halen.

Geen inspiratie?

YouTube en Google staan bomvol met allemaal lekkere recepten, het is ook zeker een mogelijkheid mensen te vragen zelf wat lekkers mee te nemen. Dit is natuurlijk bij elke gelegenheid aan te raden.

Veel smulplezier met de hapjes en alvast eet smakelijk!