biologische kerstpakketten

Wat is biologische voeding?

Wat is biologisch?

Biologisch‘ is eigenlijk slim omgaan met alles wat leeft. Want als je goed zorgt voor de natuur, zorgt die ook goed voor jou. Biologisch eten is onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden geproduceerd. Dat betekent dat er geen kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of gentechnologie aan te pas zijn gekomen. Dat gewassen onbekommerd hebben kunnen groeien, zonder met chemische bestrijdingsmiddelen te worden bespoten. En dat dieren door rust, ruimte en respect voor hun aard een goed bestaan is gegund.

Bij de verwerking van de landbouwproducten worden geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen gebruikt. Voor al deze middelen heeft de natuur immers prima alternatieven. Het resultaat: goede voeding. Een blozende appel of een heerlijk glas melk bijvoorbeeld, waarvan je zorgeloos kunt genieten. Voor sommige mensen is biologisch eten heilig. De laatste jaren zijn er steeds meer mensen overgestapt naar meer biologische voedsel kopen. De prijzen worden ook steeds aantrekkelijker. De consumenten worden ook steeds beter voorzien van informatie waarom biologisch zo veel beter is dan gewone voeding.

De biologische boer

In de biologische landbouw wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en gentechnologie. De biologische boer kent zijn land en zijn producten door en door. Hij grijpt in wanneer dat nodig is en wordt daarbij geholpen door de natuur. Insectenplagen en plantenziekten kunnen vaak worden voorkomen door akkers elk seizoen met andere gewassen te beplanten. Door deze ‘vruchtwisseling’ krijgen insecten niet de kans om zich tot een plaag te ontwikkelen. En mocht dat wel gebeuren, dan worden hun natuurlijke vijanden ingezet. Bijvoorbeeld lieveheersbeestjes die helpen luizen te bestrijden. Of beschutte plaatsen voor vogels die op muizenjacht kunnen.

De biologische veehouder gebruikt alleen antibiotica en andere medicamenten als het echt niet anders kan. Door goede voeding, voldoende bewegingsruimte en frisse lucht hebben dieren meer weerstand. Uit onderzoek is ook gebleken dat de consumenten teveel voeding binnen krijgen met antibiotica waardoor wij soms immuun worden wanneer we het als medicatie nodig hebben bij bepaalde ziektes. Dit kan op lange termijn voor veel mensen grote problemen opleveren.

Geef het cadeau

Voor veel mensen is het nog een onbekend terrein. Om mensen kennis te laten maken kun je een biologisch kerstpakket als bedrijf. Zo geef je een goed signaal af naar je personeel om bewuster te worden van onze maatschappij. Natuurlijk win je als bedrijf ook wanneer je personeel een stuk gezonder eet, je ziekteverlof aanvragen zal een stuk lager worden.