Maaltijdboxen bestellen: Dit zijn de bekendste

Maaltijdboxen zijn in de afgelopen twee jaar een ware rage geworden. Er zijn daarom ook veel aanbieders van deze populaire maaltijdboxen. In dit artikel bespreken we de vijf bekendste maaltijdboxen. Wil je binnenkort een bestelling plaatsen, dan helpt deze lijst je verder.

Wat is een maaltijdbox?

Het begrip maaltijdbox is niet nieuw. Tien jaar geleden begonnen de eerste leveranciers met het uitbrengen van maaltijdboxen. Toen waren het vooral natuurvoedingswinkels die bio-gewassen aan de man brachten in een maaltijdbox. Sindsdien is er aardig wat veranderd. Zo kun je nu gemakkelijk abonneren op een maaltijdbox naar keuze. Wekelijks zitten er veel verse ingrediënten in de maaltijdboxen. Ze zijn in de meeste gevallen direct afkomstig van de boer en worden vergezeld van recepten.

De inhoud van de box is elke week een verrassing. Bij de samenstelling houden de leveranciers rekening met de Schijf van Vijf. In elke box zitten er gevarieerde en gebalanceerde weekmaaltijden. Een groot voordeel van de maaltijdbox is dan ook dat je niet na hoeft te denken over wat je gaat eten. Bovendien wordt alles netjes thuis geleverd. Het is niet meer noodzakelijk om zelf boodschappen te doen.

Wat zijn de 5 bekendste maaltijdboxen?

Wil jij ook genieten van de voordelen van een maaltijdbox abonnement? We maakten een lijstje met de vijf bekendste leveranciers van maaltijdboxen.

 1. Mathijs Maaltijdbox
  Deze leverancier is niemand minder dan televisie kok Mathijs Vrieze, de rechterhand van Sonja Bakker. Hij bedacht de recepten van haar bekende dieet. De box bevat gezonde producten en de recepten zijn makkelijk te volgen.
 2. De Streekbox
  Streekbox haalt verse seizoensgebonden voedingsitems bij lokale boeren en telers. In de meeste gevallen gaat het om biologisch geteelde groente en vlees. Het nadeel van deze box is dat deze slechts drie gerechten per week bevat.
 3. Allerhande Box
  Allerhande van de Albert Heijn is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest populaire maaltijdboxen in Nederland. Dit allemaal dankzij een sterke merknaam: Albert Heijn. Bovendien is dit een van de goedkoopste maaltijdboxen. Het afsluiten van een abonnement is niet nodig.
 4. Marley Spoon
  Uniek aan het concept van Marley Spoon is dat dit de enige maaltijdbox is waarbij je zelf bepaald wat je eet. Wekelijks krijg je de keuze uit zeven smakelijke gerechten, die met producten van de beste kwaliteit worden gemaakt.
 5. HelloFresh
  HelloFresh biedt van alle leveranciers de meest ruime keuze. Bovendien is het mogelijk om andersoortige keuzes door te geven. Denk dan aan een fruitbox, wijnbox of een ontbijtbox. Bovendien wordt door heel het land bezorgd en wordt veel keuze geboden voor wat betreft gerechten en producten.

Conclusie

Maaltijdboxen zijn ideaal voor iedereen met een druk schema. Het samenstellen van een gezond en gevarieerd voedingspatroon kost nu veel minder moeite. Gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest!