Kip uit de oven

Het klaarmaken van een lekkere kip uit de oven is niet moeilijk. Waar veel mensen echter de fout in gaan is dat ze de oven op een te hoge temperatuur instellen of de kip te lang in de oven laten. Het gevolg is dat de kip zwart van buiten en roze van binnen wordt, of dat de kip droog en taai wordt. Om u hier bij te helpen hebben we een ideale gemiddelde tijd en temperatuur opgesteld. Wanneer u de kip zo’n 50 minuten in een oven van 180 graden plaatst krijgt u een heerlijk sappige en malse kip. Let er wel op dat deze tijd afhangt van de hoeveelheid en grote van de kip.

Naast een goede bereidingstechniek is het zaak een recept te kiezen dat bij uw smaak past. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit Surinaamse kip, de kip van Jamie Oliver, kip pesto of Marrokaanse kip uit de oven. Uiteraard kunt u ook zelf eindeloos experimenteren met kip. Experimenteer dan niet alleen met verschillende kruiden en sauzen, maar wissel ook andere elementen uit het gerecht af. Een veilige keus is dan rijst, maar u kunt er ook bijvoorbeeld voor kiezen om de kip met aardappeltjes te vergezellen in een ovenschaal. Zo krijgt u een lekkere gemengde smaak.

Zoek bij uw recept een geschikte portie kip of andersom. Ga na hoeveel eters u moet voorzien van een verrukkelijke kipmaaltijd. Het vlees van de kippenpootjes bevat meer vet dan het vlees van de borst. Dit is een belangrijk element waarmee een goede dish van een perfecte dish wordt onderscheiden. Biologische kip heeft onze voorkeur bij het maken van kip uit de oven.

Tip! Wanneer u uitgekeken bent op de kip kunt u ook overstappen op het vlees van haantjes. Deze afwisseling is zeer welkom in een gevarieerd dieet. Het vlees van de haan is mogelijk nog lekker dan de kip en is vergelijkbaar met het vlees van wild.