Voedingsadvies en orthomoleculair voedingsdeskundige

Voedingsadvies

De basis van het werk van de (natuur) Voedingsadviseur is om, samen met de cliënt, te komen tot een zo goed mogelijk dagelijks eetpatroon. Voedingsadvies dus. Puur Praktijk richt zich op de natuur- en orthomoleculaire voeding. Een zogenaamd orthomoleculair voedingspatroon is hierbij dé manier om zoveel mogelijk van de juiste bouwstoffen binnen te krijgen. De benaming van een specialist op dit gebied is een orthomoleculair voedingsdeskundige. De voorkeur ligt hier bij op seizoensproducten, biologische voeding en kwaliteitsvoeding. Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige bouwstoffen in de voeding. Om dit in goede banen te leiden is er een orthomoleculair voedingsdeskundige.

Hippocrates (460 voor Chr,) kwam al met de uitspraak: “Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding.”

Goede voeding doet veel meer dan het lichaam voorzien van brandstoffen die het nodig heeft voor de productie van energie en lichaamswarmte. De meeste mensen kennen deze functie van voeding, maar over de vele andere functies van voeding is vaak weinig kennis aanwezig. De belangrijkste oorzaak voor een slechte gezondheidstoestand is in de meeste gevallen een voortdurend tekort schietende voeding. De normale dagelijkse voeding bevat in deze tijd namelijk veelal wél de stoffen die nodig zijn als brandstof en bouwmateriaal, maar niet in voldoende mate de belangrijke substanties die het lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Dit soort zaken en meer kun je verwachten bij een voedingsadvies of een voedingsdeskundige.

 Genezing met voeding, kan dit, onzin, of een ander voedingsadvies

Puur Praktijk pretendeert niet de genezing van ziektes te kunnen bieden. Wat Puur Praktijk wel biedt, is een manier om het menselijk lichaam in optimale conditie te brengen, en te houden, en zo nodig ondersteuning te bieden tijdens ziekte.

Deze vorm van voeding biedt mogelijkheid om bij mensen met overgewicht de leefstijl te veranderen en op deze manier van het welbekende “jojo” effect af te komen.

U kunt voor advies en ondersteuning terecht bij verschillende soorten aandoeningen/ ziektes:

–          Acne

–          ADD

–          ADHD

–          Alzheimer

–          Astma

–          Autisme

–          Bloedarmoede

–          Bloedsuikerschommelingen

–          Botontkalking

–          Candida

–          Depressie

–          Eczeem

–          Hartklachten, Hoge bloeddruk, hoog cholesterol

–          Hoofdpijn

–          Lusteloosheid

–          Maag/ Darm klachten (brandend maagzuur, PDS, Ziekte van Crohn, Colitus Ulcerosa)

–          Multiple Sclerose

–          Oorsuizen

–          Overgewicht

–          PMS

–          Reumatische aandoeningen

–          Slaapklachten

–          Spataderen

–          Staar

–          Traag werkende schildklier

–          Vermoeidheid