Je eigen groente telen

Je eigen groente telen in een tuinkas

Niet alle hobbyisten zijn in het bezit van een tuinkas, maar zo een kas biedt veel meer mogelijkheden voor het telen van groenten, fruit of andere gewassen. Het grote voordeel is dat u het hele jaar door groenten kunt kweken en eten die anders in bepaalde seizoenen niet te verkrijgen zijn.

Uw eigen tuinkas geeft u het grootste plezier bij de broeikas gewassen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn tomaten, komkommers, aubergines, pepers. Op deze manier heeft u altijd een eigen groente voorraad terwijl uw buren naar de supermarkt moeten gaan en groenten eten die erg bewerkt zijn. Misschien is dat ook de reden dat tuinders hun eigen groenten zo lekker vinden!

Bij het telen van pepers wordt er aanraden om een temperatuur te behouden van circa 12 graden Celsius. Wanneer zoete pepers beginnen te rijpen, verandert de kleur naar geel, oranje of rood en hierdoor krijgen de pepers een zoetere smaak. Let op; chili pepers zijn pas rijp wanneer ze rood van kleur zijn!

Voor de doorsnee persoon kost het uiteraard te veel tijd en moeite om je eigen voedsel te kweken. Groente kweken kost de nodige tijd waardoor je geduldig moet zijn. Wellicht wordt u zelfs raar aangekeken als u uw collega’s vertelt dat u uw eigen voedsel verbouwt. De meeste mensen zijn het gewend om eten kant-en-klaar uit de supermarkt te halen. Echter kunnen alle tuinders u vertellen dat er niks een meer tevreden gevoel geeft wanneer u uw eigen voedsel kweekt!