Biologische wijnen kopen

Wat is er heerlijker dan een goed glas wijn? Een lekker glas wijn is ideaal bij een lekker gerecht, maar je kunt er ook perfect van genieten bij een gezellig hardvuur of onder vrienden. Heel wat mensen houden ervan om af en toe eens te kunnen genieten van een goed glas wijn. Tegenwoordig worden de biologische wijnen alsmaar populairder.

Biologische wijnen

Vandaag de dag is er heel wat vraag naar biologische wijnen. Maar wat maakt deze wijnen nu ‘biologisch’? Biologische is meer dan alleen een keurmerk en is wettelijk beschermd. De richtlijnen voor biologische producten zijn dan ook volgens de wet vastgelegd. Deze wettelijke bepalingen maken dat boeren en producenten zich aan deze wet(tn) en richtlijnen te houden hebben. Ze worden dan ook op regelmatig gecontroleerd door de bevoegde controle-instanties.

Biologische wijn maken, een andere manier van werken

Het biologische kenmerk dat aan wijnen wordt toegekend is wettelijk bepaald en vormt zo een officiële garantie dat de biologische wijn ook 100% biologisch is. Voor de boeren en producenten is dit keurmerk niet voldoende. Zij werken namelijk stuk voor stuk op een biologische manier omdat ze sterk geloven in de filosofie en de voordelen van de biologische landbouw.

Biologische producten, waaronder ook wijnen, worden gemaakt met veel respect en eerbied voor de natuur. Hierbij wordt het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest achterwege gelaten. Zo zijn biologische wijnen echt puur natuur. De wijnboeren zijn er ten zeerste van overtuigd dat een levende wijngaard ook lekkere, levendige wijnen kan voortbrengen. Ze doen er, vanuit deze overtuiging, dan ook alles aan om het natuurlijk evenwicht in hun wijngaarden zo goed mogelijk in stand te houden zodanig dat het fruit van nature gezond is en dat ook blijft.

Ook de regels voor wijnkelders voor biologische wijnen zijn strenger dan deze voor de gangbare wijnkelders. Al deze wetgeving en controle maken dat je er zeker van bent dat de gekochte wijn ook echt biologisch is.