RVS werktafel

Schoonhouden van je horecakeuken

Hygiëne is een van de belangrijkste punten waarop een restaurant eigenaar moet letten. Dit is niet alleen voor het gezondheid van zijn klanten maar ook volgens een aantal strengen regels van de overheid. Iedereen kent het programma wel van Rob Geus waar bij bezoekt brengt bij een aantal restaurants en een kijkje neemt in de keukens. Soms werden er schokkende ontdekkingen gedaan wat een gevaar kan zijn voor je gezondheid. Continue reading “Schoonhouden van je horecakeuken”

Een kijkje in de Balinese keuken

Een van de bekendste eilanden van Indonesië, zeker wat betreft Indonesische gerechten, is het eiland Bali. Zo kun je bijvoorbeeld een paar verschillende soorten kroepoek kopen, en die van Bali is er een van. Maar wat houdt een Balinese maaltijd nou in? In dit artikel wordt op een algemene manier beschreven hoe een typische maaltijd in Bali er nou eigenlijk uit ziet. Met een beetje geluk is er een Indische catering die ook een echte Balinese maaltijd aanbiedt. Andere bieden juist de Javaanse keuken aan. Een andere erg populaire keuken van Indonesië. Continue reading “Een kijkje in de Balinese keuken”

Wat maakt een restaurant succesvol?

Er komen steeds meer horeca en restaurants in Nederland. Doordat men steeds minder tijd heeft om te koken, eten we steeds meer buiten de deur. In elke grote stad vind je allerlei verschillende eettentjes die een bepaalde thema hebben. Aantal jaren geleden kwam ineens all-you-can-eat restaurants als paddenstoelen uit de grond. Tegenwoordig zie je ook steeds meer speciale hamburgers restaurant. De komende trend is meer gericht op gezond eten. Waarbij alleen maar gezonden voeding word verkocht, sommige gaan zelfs verder door alles biologisch in te kopen. Men word steeds meer bewust van zijn eigen gezondheid. Wil je eigen restaurant beginnen? Denk dan goed na over de volgende punten. Continue reading “Wat maakt een restaurant succesvol?”

Kip uit de oven

Het klaarmaken van een lekkere kip uit de oven is niet moeilijk. Waar veel mensen echter de fout in gaan is dat ze de oven op een te hoge temperatuur instellen of de kip te lang in de oven laten. Het gevolg is dat de kip zwart van buiten en roze van binnen wordt, of dat de kip droog en taai wordt. Om u hier bij te helpen hebben we een ideale gemiddelde tijd en temperatuur opgesteld. Wanneer u de kip zo’n 50 minuten in een oven van 180 graden plaatst krijgt u een heerlijk sappige en malse kip. Let er wel op dat deze tijd afhangt van de hoeveelheid en grote van de kip. Continue reading “Kip uit de oven”

Nieuwe trend: food trucks

Ineens schieten ze overal uit de grond: de food trucks. Ze staan vaak op festvials als ondersteuning voor de hongerige menigte en tegenwoordig worden er zelfs festivals georganiseerd voor de food trucks. Waar komen deze wagens toch vandaan? Hebben zij net als echte truckers ook hun code 95 nodig? Alle vragen over foodtrucks worden hier beantwoord. Continue reading “Nieuwe trend: food trucks”

Voedingsadvies en orthomoleculair voedingsdeskundige

Voedingsadvies

De basis van het werk van de (natuur) Voedingsadviseur is om, samen met de cliënt, te komen tot een zo goed mogelijk dagelijks eetpatroon. Voedingsadvies dus. Puur Praktijk richt zich op de natuur- en orthomoleculaire voeding. Een zogenaamd orthomoleculair voedingspatroon is hierbij dé manier om zoveel mogelijk van de juiste bouwstoffen binnen te krijgen. De benaming van een specialist op dit gebied is een orthomoleculair voedingsdeskundige. De voorkeur ligt hier bij op seizoensproducten, biologische voeding en kwaliteitsvoeding. Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige bouwstoffen in de voeding. Om dit in goede banen te leiden is er een orthomoleculair voedingsdeskundige. Continue reading “Voedingsadvies en orthomoleculair voedingsdeskundige”

paaseitjes

Wat vieren we met Pasen?

paaseitjes
Ieder jaar tussen 22 maart en 25 april vieren we het Christelijke feest Pasen. Het eerste wat in ons opkomt bij het Paasfeest zijn waarschijnlijk de chocolade eitjes die verstopt worden en de vrolijke Paashaas. Staan we er eigenlijk nog wel bij stil wat de betekenis van het feest is en waarom we het vieren? Een korte uitleg en geschiedenis van Pasen en waarom de eieren verstopt en gegeten worden tijdens deze feestdagen. Continue reading “Wat vieren we met Pasen?”

Je eigen groente telen

Je eigen groente telen in een tuinkas